"Bu Kapı Yokluk Kapısıdır, Varlık Elbisesi İle Girilmez. Varmısın Ki, Yok Olmaktan Korkuyorsun. Yokluğu Görünce Yüz Çevirme Allah Aşkı Yokluk İe Bulunur!" (El-Aziz İrfan Ocağı)

Bilinçaltı Nedir ve Nasıl Temizlenir?

Bilinçaltı Nedir ve Nasıl Temizlenir?

Bilinçaltı Nedir?

Düşüncemiz üç kısımdan oluşur. Akıl, zihin ve kalp. Akıl iyiyi kötüyü, yararlıyı zararlıyı analiz eder. Bir nevi ön analizcidir. Ama kişiden kişiye, bilgi ve tecrübesine göre değişiklikler gösterir. Zihin akla kendini korumak için devamlı sinyaller gönderir. Bir nevi bizim benliğimizdir. Kalp ise çok kapsamlıdır bir nevi otokontrol sistemidir yani insan aklı ile düşünür ama kararları için duyguda önemlidir onu da işin içine katar ve kalbi ile karar verir. Biz burada sadece “bilinçaltı” dediğimiz kısmı biraz inceleyeceğiz. “Bilinçaltı” kalbin derinlikleri diyebiliriz.

Burada, kişinin yaşamı boyunca yaşadığı travmalar ve kendisinden yani bilincinden sakladığı gizli arzular yer alır. İnsanın anıları, korkuları ve istekleri burada yani bilinçaltında saklıdır.

Bilinçaltı Dışa Vurması Nasıl Olur?

1- Rüyalar: Günlük stres oluşturan karşılığını veremediğimiz içinden çıkamadığımız ve bastırdığımız duygular, travmalar, korkular, kaygılar rüyamızda gergin olarak dışa vurur. İnsan bir nebze böylelikle rahatlar. Ama tamamen rahat olmak için bastırdığımız duygular, travmalar, korkular, kaygılar ile yüzleşip kabullenmemiz lazımdır. Olaylara bakış açımızı değiştirmekle bu elde edilir.

2- Zihni Devamlı Meşgul Ederek: Genelde geçmiş üzüntüsü ve gelecek kaygısı ile devamlı zihni meşgul ederek hayatımızı olumsuz etkiler. İnsan devamlı anı yaşamalıdır. Geçmişi ve geleceği kanaat ve tevekkül ederek olumlamalıdırki zihni meşgul etmesin. “Bizler anın çocuğuyuz ki o anda yaşamalı, parlamalı, büyümeliyiz” (Mevlana Hazretleri)

3- Hayalindeki İşi Erteleyip Huzursuz Olmak: İnsan çok sevdiği arzuladığı bir işi imkânı olmadığı için yapamaz bir süre sonra yaptığı işi huzursuz olarak tat almadan yapar. Bunun için karar alıp yapmak istenilen iş için günlük sabah kalkınca yarım saat o konu hakkında çalışırsa bir süre sonra o işin uzmanı olur. Böylelikle o iş için imkânlar ortaya çıkmaya başlar.

Kabullenmek; Bir şeyi kabullenmek yenilgi veya korkaklık olarak algılanmamalıdır. Bilakis erdem ve tercübedir. Kabullenen insan hangi konu olursa olsun artık o konudan azad olur zihnide bilinç altıda rahat eder.

Kanaat; Elindeki ile mutlu olma. Haline şükretme ve endişe etmeme duygusu.

Tevekkül; Dinî ve tasavvufî bir terim olarak “bir kimsenin kendini Allah'a teslim etmesi, rızkında ve işlerinde Allah'ı kefil bilip sadece O'na güvenmesi” ve böylelikle endişe duymaması.

Bilinçaltı Nedir ve Nasıl Temizlenir?

ÇIKMIŞ KİTAPLARIM;


  Allah Aşkı Kutbül Aşk Kitabı

RESİME TIKLAYIP ULAŞABİLİRSİNİZ

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski