"Bu Kapı Yokluk Kapısıdır, Varlık Elbisesi İle Girilmez. Varmısın Ki, Yok Olmaktan Korkuyorsun. Yokluğu Görünce Yüz Çevirme Allah Aşkı Yokluk İe Bulunur!" (El-Aziz İrfan Ocağı)

Tasavvuf; Huzur-u Meallah Allah İle Olmak

Tasavvuf; Huzur-u Meallah Allah İle Olmak  

Tasavvuf; Huzur-u Meallah Allah İle OlmakEy kardeşim! Bilesin ki, kişinin kıymeti, himmeti kadardır. Bu tarik ki, cümlesi iki adımdır. Âlem-i Halk ve Âlem-i Emr itibarıyla Halk’tan geçip Emr’e ulaşmaktır. Emr ise, Emirin sıfatıdır. Hadis-i Kudsi’de: “Nefsinde sefer et, ilk adımda beni bulursun.” buyrulmuştur. Şah-ı Nakşibendi (ks.): “Benim yolumun başlangıcı, Beyazıd-i Bestami’nin nihayeti değilse, muhabbetullah bana haram olsun.” demiştir. Hadis-i Kudsi’de de: “Muradettiğim gibi, Benim için ol; istediğin gibi senin için olayım.” buyrulmuştur. Nakşi, Zahiri sünneti seniyye ile araste (süslenmiş) ve batını huzuru daim üzere piraste (donatılmış) olandır. Kastını Zat-ı ilahiye tevcih eyleyip vusul bulmadıkça, karar ve aram eylemeyesin. “Gözü kaymadı ve sınırı aşmadı.” (Neml 17) bu halin sıdkına kâfidir. Sabikun zümresine girmek istersen, yüzünü Allah’a dön ve korkma, eğer yakin sahiplerinden isen. Sen de duydun, Kur’an’da vardır: ”O halde Allah’a firar edin.” (Zariyat 50) (Mahmud Samini Hz.)             

“Taat zevkini almaz kalbi huzursuz kimse,                                                        
Hakk talibi olanın kalbi huzurlu gerek.”  

Tasavvuf; Huzur-u Meallah Allah İle Olmak;                                                           
Cemiyyet gibi nimet ve tefrika gibi azab yoktur. Sabr eden zafere erer. Acele şeytandan, teenni Rahman’dandır. Kur’an’da ise şöyle buyruluyor: “Şayet doğru yolda gitselerdi, bu hususta kendilerini denememiz için onlara bol su verirdik.” (Cin 16), yani devamlı su ve çok hayır. “Denerdik” yani hangisi daha güzel amel etmiştir. Ayet-i kerime devam ediyor: “Kim Rabbinin zikrinden yüz çevirirse, Rabbin onu git gide çetin bir azaba uğratır.” (Cin 17).  “O halde Allah’a firar edin.” (Zariyat 50) mefhumu üzere daima derununda Hakk’a firar eyleyesin. “O’ndan başka bir sığınak da bulamazsın.” (Kehf 20) nasihatini, “Rabbe halis kullar olun.” (Ali İmran 79) emri ile amil olup, Rabbe mensup olasın. (Mahmud Samini Hz.) 
“İki âlemde sana, yeter tek nasihatım,                                                      
Hakk Teâla’yı anmadan bir nefes almayasın.”                                      

Tasavvuf; Huzur-u Meallah Allah İle OlmakKalbini ağyardan boşalt ki marifet ve esrar dolsun. Rızık endişesini ve gelecek düşüncesini kalbinden ihrac edip maksudu hakikiye acz ve çok ihtiyacın olduğunu arz eyleyesin.  ”Her kim ki Allah’a bağlanırsa, kesinlikle doğru yola iletilmiştir.”(Ali İmran 101) “Ey Âdemoğlu! Benimle olduğun kadar seninle olurum.”, “Ey Âdemoğlu, Benim için olduğun kadar, senin için olurum.”, “Ben seninleyim, sen kiminlesin.”  (Hadis-i Kutsi) “O halde Allah’a firar edin.” (Zariyat 50) Hakk’a müteveccih olasın. “Gözü kaymadı ve sınırı aşmadı.” (Necm 17) Yani yolculuk esnasında mülk, melekût ne Ceberut’a meyl eylemeyip, maksad-ı hakikiyyeye teveccüh-ü tam kılasın. Vücudunda emanet olan beyt-i Rahman-ı, kir masiva efkârından pak edersin. İmam-ı Azam Hazretlerine: “Fıkıh nedir?” diye sormuşlar. Cevaben: “Kişi, nefsinin kar ve zararını bilmesidir.” diye buyurmuştur. Bundan daha ziyade ve ziyan olur mu kişi masiva ile ülfet edip Rabbinden gafil ola. Ölüm anında kişi ne ile meşgul idiyse ona müteveccüh fert olur. İlel-ebed zulmeti tefrikta kalır. “Dünya, ahiret ehline haram, Ahiret, Dünya ehline haram. Hem Dünya hem Ahiret, Ehlullah’a haram.” (Hadis-i Şerif) (Mahmud Samini Hz.) 

”Marifete ermek için cihanda dört (terk) lazım,                                             
Terk-i dünya, terk-i ukba, terk-i varlık, terk-i terk.”                                             

Tasavvuf; Huzur-u Meallah Allah İle Olmak;
“Unuttuğun zaman Allah’ı an.” (Kehf 24) buyrulmuştur. ”Kişinin en üstün imanı, her nerede bulunursa, Allah’u Teâla’nın kendisiyle olduğunu bilmesidir.” (Hadis-i Şerif) buyrulmuştur. Zühdü zahirde kalmayıp, batınınızı meyl-i sivadan pak eyleyip, Hakk’a ikbal eylemeniz ve sayü gayret etmeniz umulur.
“Ey İnsanlar ayrılmayın, neredesiniz, nerdesiniz?                                   
Herkesin maşuku burada, koşup buraya geliniz.”                                            

“Hikmet müminin yitiğidir. Nerede bulursa alır.” (Hadis-i Şerif) Allah’a giden yollar mahlûkatın nefesleri sayışıncadır. Ancak hepsi kapalıdır. Yalnız Rasulün izinden giden ve O’na uyan varislerin ki, hariçtir denilmiştir.

Mecmu-un ilimden maksat kulun Hakk Teâla’ya vusulüdür. Zira ilmin anlamı agâhlıktır. Agâh şu kimseye denir ki: “Kalbi devamlı Cenab-ı Hakk ile hazır olur.” Malumunuz ola ki iş bu tarik ki, cümlesi iki adımdır. Âlem-i Halk ve Âlem-i Emr itibarıyla. Sadat-ı Nakşiyye katında bu tarik ki; çoğu bir senede sülük eder, (azına sınır yok) eğer bir senede sülüku tamam olmazsa bilesiniz ki bu yolda gidilmemiştir. (Mahmud Samini Hz.)

”Eğer istersen olayım ser bülend,                                                      
Gel tarika nakşibend ol nakşibend.”


Tasavvuf Huzur-u Meallah Allah İle Olmak

ÇIKMIŞ KİTAPLARIM;


  Allah Aşkı Kutbül Aşk Kitabı

RESİME TIKLAYIP ULAŞABİLİRSİNİZ

Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf Tasavvuf

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski