"Bu Kapı Yokluk Kapısıdır, Varlık Elbisesi İle Girilmez. Varmısın Ki, Yok Olmaktan Korkuyorsun. Yokluğu Görünce Yüz Çevirme Allah Aşkı Yokluk İe Bulunur!" (El-Aziz İrfan Ocağı)

Tefekkür Nedir?

Tefekkür Nedir?

Ey Kardeşim! Bilesin ki, varlık âleminde Allah’u Teâla’nın isim ve sıfatlarını görmeye ve üzerinde düşünmeye “tefekkür” denir. Nasıl ki, “Güneş zahir, güneşin ışıklarının vurduğu yer mazhardır. Allah’u Teâla’nın isimleri zahir O isimlerin vurduğu yer mazhardır. Görme sıfatı zahir, bizim gözlerimiz mazhardır. Halık ismi yaratmak dilediği yere vuruyor, vurduğu yer mezahir (Cemi) oluyor.” (Risale-i Kutsiyye) 

Müşahadesi (Huzuru) tam olan, bütün varlıkları ayakta tutan yüve Mevla’nın yüceliğini görmesi sebebi ile bütün kâinat göz önünde kaybolur, Allah’tan başka bir varlık görmez. Her şeyi ayakta tutan Allah’u Teâla’da, kulun kalbi tamamen mülkün sahibini müşahede etmesinden dolayı, kendisine bu mülkten ayırdığı nasibini verir. (El Mekki)

“Düşünen sahip olduğu nimetin farkına varır.                            
Düşünmeyen ise kendisini mahrumiyyette sanır.”                                                 
(Hz. İsa a.s.)

Tefekkür; kul, kâinatın hadsiz vaziyetlerinde tefekküre daldığı zaman, Allah Teâla kulun kalbinde Allah’a boyun eğme, O’na yalvarma ve O’nun rızasını celb edecek amellere rağbet etme duygusunu yayar. Bu halde kulu mevcudatın bütün hikmetlerini ihtiva eden bir makama ulaştırır. (Muhyiddin-i Arabi Hz.) 

“Gönül gözün çevir ana bak, Gayrıya nazarı bırak,                                         
Yerin göğün sanatkârı Hak, İbret ve hayretle bak.”                                     
(Bedri Hüdayi)

Tefekkür Nedir?

ÇIKMIŞ KİTAPLARIM;


  Allah Aşkı Kutbül Aşk Kitabı

RESİME TIKLAYIP ULAŞABİLİRSİNİZ

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski